צבעוני לבן Toggle

צבעוני לבן
הבצל המתורבת בעל הערך המסחרי הגבוה ביותר בעולם. הוא הצבעוני. הכנסת הצבעוני לאירופה נעשתה ב-1554 כנראה ע"י דיפלומט פלמי אשר שירת בחצרו של סולימאן המפואר בטורקיה. הוא שלח פקעות של צבעונים לוינה באוסטריה. ב-1576 אוצר הגנים המלכותיים באוסטריה היגר להולנד ולקח איתו את אוסף בצלי הצבעונים. בצלים אלו נשתלו בגן רפואי בליידן שבהולנד והיוו מקור לאוסף מטורף של צבעונים. תקופה זו ידועה כשגעון הצבעונים "טוליפ מאניה". אנשים אספו אותם כסמל לעמדת כוח ולעושר. מאז במשך 400 שנה עוסקים רבים בהכלאת הצבעוני, בברירה, בטיפוח ובטיפול תרבותי. כל אלה הביאו ליצירת זנים חדשים כיד הדימיון הטובה בהתייחס לצבע, לגודל, לצורה ולריח. לצבעוני תפקיד נכבד בכלכלתה של הולנד. הצבעוני הוא אחד היפים מבין פרחי הבצל והפקעת והידוע מביניהם. שם הסוג TULIPA התגלגל מן המילה הפרסית טורבאן שפירושו כובע. הצבעוני צמח בצל, מצמיח שושנת עלים, העלים דמויי איזמל רחב. בחלק מהזנים גבעול הפריחה נושא עלים. הצמח גובהו 60-40 ס"מ. בהולנד פותחו מאות של מיני צבעוני. אלה נבדלים בצבעיהם, מכאן השם צבעוני, בצורת עלי הכותרת, מעלה פשוט קלאסי ועד לעלי כותרת ששפתם שסועה וגזורה, בגודל הפרח ועוד... השונות עצומה!!!. מוצא: אסיה המרכזית, ארצות הים התיכון



תאור הפרח

הפרחים בודדים, נישאים בראש גבעול פריחה מוצק. אורכם כ-60 ס"מ. לפרח שישה עלי כותרת. הפרח נפתח לקראת הצהריים ונסגר לעת ערב. אורך עלי הכותרת כ-10 ס"מ.



שימושים

בקבוצות, ערוגות, גבולות, מסלעות, אדניות, עציצים ופרחים



הערות

לא רק האירופאים יכולים, גם בארץ ניתן ליהנות מפריחת צבעונים מרהיבה בעציץ, אדנית, ערוגה בבית ובחצר. כל שצריך לזכור הוא - את בצלי הצבעוני יש לקרר ב-5°C למשך 9-6 שבועות. אחרי הקירור מומלץ לשתול במקום מוצל (במפנה צפוני). מובטחת פריחת צבעונים מרהיבה כחודשיים לאחר השתילה.
ShutDown