אין לתלוש את העלים, כל עוד הם ירוקים, אלא יש לאפשר להם לבצע הטמעה עד להצהבתם. כדאי לתלוש עלים רק כשהם צהובים ונתלשים בקלות.
עם התיבשות הנוף בתום עונת הגידול, יש להפסיק את ההשקיה. ניתן להוציא את הפקעות והבצלים, לנקותם משאריות העלווה והאדמה, להרחיק את הנגועים ולאחסן במקום מאוורר ויבש בטפרטורה של כ- 25 מעלות עד לסתיו הבא. האיחסון חייב להעשות בכלים פתוחים ומאווררים. אין לאחסן בתוך שקיות פלסטיק או כלי פלסטיק אטומים.
באזורים בגינה שאינם מושקים בקיץ ניתן להשאיר את הפקעות לעונה הבאה. מניסיון שנצבר בגינות רבות ישנו סיכוי טוב לחלק גדול מהבצלים והפקעות לעבור את הקיץ "בשלום", גם כשהאזור בו הם מצויים בגינה מושקה משך הקיץ.
רצוי לחטא את הבצלים לפני האיחסון על ידי איבוקם בחומרים המכילים קוטלי מזיקים ומחלות. ניתן להשתמש במרפאן למניעה וקטילה של פטריות (עובשים) בשילוב עם הפטכלור או דיאזינון לקטילת מזיקים.
איחסון בתנאים לא מתאימים כמו תנאי סביבה יבשים וחמים יגרמו לכך שהבצלים יתייבשו ויהפכו ל"מומיות", או לחילופין איחסון בתנאי לחות וטמפרטורה גבוהים יגרמו לרקבונות.
ישנם צמחים אשר מומלץ לא להוציאם בתום עונת הגידול, אלה יצמחו לגוש גדול, אחרי מספר שנים כשהגוש גדול מדי לטעמכם, אפשר להוציא בתום עונת הגידול, לפרק, ולאחסן עד לסתיו הבא.