השתילה Toggle

(בנוסף ראה הוראות מפורטות לגבי כל מין וזן בקטלוג בטבלת השתילה, וכן בחוברת "שתילה סתווית לפריחה אביבית")

דישון – "בצלי פרחים" יגדלו ויפרחו גם ללא תוספת דישון, משום שבבצלי הפרחים ישנו מזון האגור באברי האגירה. על מנת לשפר צימוח ואיכות פריחה, ניתן לדשן (נוריות מגיבות היטב לדישון). הדרך הקלה והפשוטה היא הצנעת הדשן בסביבת הבצל עם השתילה. מומלץ להשתמש בדשן שחרור איטי, המכיל את כל היסודות הדרושים לצמח, דשן הפעיל 6-3 חודשים.

ניקוז – יש לשתול בקרקע מושקית ומנוקזת היטב, בצלים הנשתלים בקרקע בה המים עומדים עלולים להרקב.
גידול במיכלים, אדניות ועציצים – הניקוז כאן חשוב במיוחד.
יש להתחשב בעובדה כי מצע הגידול נוטה להתייבשות מהירה כאשר מיכלי הגידול ממוקמים בשמש מלאה ובאזורים בהן נושבות רוחות.
יש לשמור על לחות המצע לאורך כל תקופת הגידול.
במצע יבש מתיבשות היונקות לאורך השורשים והתפתחות הצמח נפגמת.
מאידך עודף מים במצע גורם נזק רב לבצל, לפקעת ולצמח המתפתח.
על מנת לצמצם נזקים, מומלץ למקם את מיכלי הגידול באזורים מוצלים בגינה, עם הופעת גבעול הפריחה ניתן למקם מחדש באזור הרצוי בגינה.

כמה להשקות – תקופת הגידול הראשונית של בצלי הפרחים היא הסתיו, כידוע הסתיו מאופין באקלים שאינו יציב מבחינת טמפרטורות וחלוקת גשמים. לאחר השתילה יש להקפיד על קרקע לחה, צמח שנבט וסובל ממחסור במים יגרם לו נזק רב.

בירור דרישות האור לכל אחד מהסוגים שנבחרו לשתילה, האם לשתול באור מלא, אור חלקי או צל מלא. מחסור באור יגרום לחלק מהצמחים לא לפרוח, ואילו בצמחים הדורשים צל, חשיפה לאור מלא תעכב את התפתחותם.
כיוון השתילה – ברוב בצלי הפרחים קל להבחין בכיוון השתילה המתאים: החלק הרחב כלפי מטה, ממנו יפרצו השורשים, ואילו החלק הצר, המחודד, כלפי מעלה – ממנו יצמחו העלים וגבעול הפריחה.
נוריות שותלים עם הקצוות המחודדים כלפי מטה, רקפת שותלים עם הצד החלק כלפי מטה והצד הקעור כלפי מעלה.

מתי לשתול
שתילת בצלי הפרחים מומלצת החל מאוקטובר ועד סוף דצמבר. יש לשתול את בצלי הפרחים רק לאחר התקררות ממשית במזג האוויר. ככל שהבצל פורח מוקדם יותר, יש לשותלו מוקדם יותר, על מנת לאפשר צימוח של מערכת שורשים טובה ועלווה מפותחת. אין לשתול כשהטמפרטורות עדיין גבוהות, צירוף של טמפרטורה גבוהה, קרקע רטובה וחמה יגרמו במקרים מסוימים לרקבונות ותמותה של הבצלים והפקעות.

ShutDown